10 februari 2020

Afscheid van een bevlogen voorzitter: Daniël Eggermont: ‘Trots, dat is wat ik ben….’

Van ‘iets’ organiseren naar POM 

In de voorbereiding van de LOMD 2013 ontstond spontaan het idee samen met Aimee en Guus om naast de LOMD iets te organiseren waardoor we als omgevingsmanagers elkaar vaker zouden zien. En iets met inhoud. Al gauw daarna sloten Ans en Frank zich aan en begonnen we met het organiseren van de eerste bijeenkomst die we tegenwoordig POM op Locatie noemen. Nu zeven jaar later staat er een gezonde organisatie vol actieve vrijwilligers die graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vak omgevingsmanagement. De LOMD wordt georganiseerd door POM, een Raad van Wijze Lieden die kritisch meedenkt met de ontwikkeling van POM, een groot aantal bedrijven dat met een overeenkomst de samenwerking met POM aangaat (de zgn SOK’s), enz.

Oftewel een organisatie om trots op te zijn.

Aan alles komt een eind…

Na deze zeven magische jaren neem ik met pijn in mijn hart afscheid als voorzitter van POM. Geen makkelijke keus, maar gezien de gezonde ontwikkeling van de organisatie wel een goed moment. Als laatste van de oprichters neem ik afscheid van het bestuur. Ik heb in het bestuur met ontzettend veel plezier samengewerkt met Guus, Aimee, Ans, Frank, Angelika, Hellas, Mirabel, Jaap, Vincent, Conny, Ada en Loek. Daarnaast wil ik graag alle vrijwilligers bedanken die een bijdrage hebben geleverd in het organiseren van bijeenkomsten, webinars, de LOMD, intervisie, de aannemerstafel en de vele ideeën die hebben bijgedragen aan het Platform Omgevingsmanagement. Ik dank de Raad van Wijze Lieden die ondanks hun drukke agenda’s telkens weer tijd voor ons maken om op vrijwillige basis hun bijdrage te leveren. Ook dank ik Hoezo! met hun fantastische bijdrage aan de LOMD en hun professionele houding. En natuurlijk zijn er nog velen die vanuit hun professie een bijdrage hebben geleverd, waarbij ik met name Trusia bij deze daarvoor persoonlijk wil bedanken.

Trots!! Dat is wat ik ben, als ik een traantje wegpink terwijl ik dit schrijf.

We zoeken een opvolger!

Uiteraard zal het bestuur op zoek gaan naar een opvolger. De klus is nog lang niet klaar! Dus voel je geroepen om te reageren op de uitvraag van het bestuur als zij op zoek gaat naar een nieuwe voorzitter. Het is een pracht baan, die je niet te licht moet opvatten, tijd kost, vrijwilligerswerk is, maar waar je ontzettend veel energie en voldoening uit kan halen. En de mogelijkheid om samen te werken met ontzettend veel professionele vrijwilligers.

Tijdens de 10e editie van de LOMD neem ik afscheid als voorzitter, maar niet van POM. Als omgevingsmanager blijf ik betrokken, maar wat ik voor POM ga doen weet ik nog niet. Het was een prachtige periode met mooie herinneringen die ik graag feestelijk wil afsluiten. Salut.

Daniël Eggermont

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X