7 juli 2020

Bert ter Avest volgt POM voorzitter Daniel Eggermont op

Per 1 juli heeft Bert ter Avest de voorzittershamer overgenomen van Daniel Eggermont. Daniel heeft na 3 jaar afscheid genomen als voorzitter van het Platform Omgevingsmanagement (POM). Hiervoor was Daniel één van de oprichters van POM en actief als bestuurslid. Bert brengt jarenlange ervaring in omgevingsmanagement met zich mee en is werkzaam als “vormgever overheidsparticipatie”. Afgelopen jaren heeft Bert zich ingezet voor de LOMD en daarmee is hij niet onbekend met en binnen ons platform. Wij zijn dan ook blij dat hij het stokje van Daniel overneemt. In de vorm van een dubbelinterview staan we stil bij deze overdracht.

Bert aan Daniel: kort en krachtig ‘wat vond jij ’t leukste aan je afgelopen jaren als voorzitter?’

Daniel: Ik heb, sinds het ontstaan van POM zeven jaar geleden, vooral genoten van het enthousiasme van anderen. Elke keer als er een bijeenkomst werd georganiseerd was het heerlijk om te horen hoe alle deelnemers met elkaar van gedachten wisselden, luisterden, elkaar tips en advies gaven en dan tijdens de borrel mooie verhalen vertellen en dan vooral blije gezichten zien. Als ik eraan terugdenk, krijg ik nog kippenvel.

Daniel aan Bert: ‘wat ga jij straks het leukste vinden?’

Bert: Ha, die vraag zag ik al aan komen! Kort gezegd POM van, voor en door professionals. Het vak of zoals de Fransen dat zo mooi zeggen “je metier” verder professionaliseren. Daar wil ik mij graag voor inzetten de komende termijn. POM als vereniging staat nu als een huis. Met dank aan Daniel en alle andere POM-ers. Samen als vakgenoten omgevingsmanagement verder uitbouwen. Dat begint met ‘Waar staat OM voor?’ tot aan ‘Waar willen we over 5 jaar staan?’ en ’Hoe kan POM daarbij helpen?’. Ik zeg daarbij ook bewust verder uitbouwen, want als POM hebben we al een ijzersterk merk met actieve commissies en leden.

Bert aan Daniel: ik weet dat jij en je bestuursgenoten de laatste tijd hebben gebrainstormd over de toekomstige POM. Hoe ziet die er in jouw ogen uit?

Daniel: Als eerste vooral doorgaan met waar POM goed in is: elkaar ontmoeten, gedachten uitwisselen, elkaar inspireren. Ook al besef ik me dat dat door de Corona-crisis wel een grotere uitdaging wordt, want elkaar ontmoeten is in ons vak heel belangrijk. Daarnaast zal het professionaliseren en ontwikkelen van het vakgebied meer aandacht krijgen, onder anderen door de kwaliteiten van omgevingsmanagers onder de aandacht te brengen en inzichtelijk te maken. Ook ben ik nieuwsgierig of het lukt om bv via Trend Watching meer toegevoegde waarde te creëren voor al onze partners.

Daniel aan Bert: kun jij aangeven wat je zo aantrekt in OM?

Bert: Dat zijn de twee kanten die ook zo mooi in het begrip Omgeving en Management zitten. De ‘zachte’ kant van participatie en betrokkenheid in combinatie met de ‘harde’ kant van het project managen en conditioneren. En zeker ook ’t verbinden van de buiten- en binnenwereld met elkaar. Of zoals ik dat ook wel eens noem de voor- en achterkant van OM. ’t Vinden van een goede balans en hoe je dat doet als ’t proces in botsing komt met het project en andersom. Daarom vind ik OM een machtig vak. En wat is er dan mooier om als nieuwe voorzitter van POM aan de professionalisering van dat mooie vak te mogen bijdragen!

 

 

One Comment
  1. Daniel bedankt, en Bert succes ??

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X