juni, 2018

28junGehele dagLandelijke Omgevingsmanagement dag (LOMD) 2018

Details

Op donderdag 28 juni op de LOMD dag mogen wij Dolf Jansen verwelkomen als presentator, met zijn humor en passie belooft het een energieke ochtend te worden. De opening start met 4 pitches vanuit de genomineerden van de Call for Papers. Vervolgens geven wij het podium aan Rik Siebers, directeur REDstack en Jeroen Haan, bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

REDstack BV won met Blue Energy de titel Nationaal Icoon als doorbraaktechnologie voor bijdrage aan transitie naar duurzame energie. Blauwe energie is duurzame energie uit water, opgewekt door het verschil in zoutconcetratie tussen zoet- en zoutwater. Hiervoor wordt rivierwater samen met zeewater langs een innovatief membraan geleid, de zogenaamde RED-stack. Door zout- en zoetwater te mengen komt energie vrij. Samen met gemeenten Katwijk, Noordwijk, PZH en het Hoogheemraadschap van Rijnland onderzoeken zij de haalbaarheid van een blue energy democentrale in Katwijk. Rik en Jeroen laten zien hoe private en commerciële partijen samenwerken om deze innovatieve techniek mogelijk te maken. Ook verzorgt Heleen Herbert, Chief Commercial Officer bij Heijmans en lid Raad van Wijze Lieden van POM een bijdrage aan het plenaire onderdeel.

De rest van de dag bestaat het programma uit workshops, thematafels, een excursie en netwerkborrel.

Tweede keer ‘Call for papers’
Vorig jaar was het voor ’t eerst. Zelf een artikel of column schrijven. Nu krijg je weer de kans om je vakgenoten te prikkelen en te verrassen. Plus deze keer kun je een artikel of column indienen voor de algemene categorie Omgevingsmanagement én voor een bijzondere categorie. Ook kunnen deelnemers aan de Landelijke Omgevingsmanagementdag 2018 als publieksjury aangeven welke bijdrage volgens hen de beste is. Verras je vakgenoten en jezelf en lever voor uiterlijk donderdag 14 juni 2018 je paper in! Wil je meedoen? Stuur dan je artikel of column naar info@platformomgevingsmanagement.nl. Meer info: www.LOMD.nl

Tijd

Gehele dag (Donderdag)

Locatie

Congrescentrum 1931

Oude Engelenseweg 1, Den Bosch