september, 2019

24sep14:0017:45POM Bijeenkomst op Schiphol bij BAM Infra voor het project Schiphol Landside Infrastructure

Details

Inhoud

Voor de bouw van de nieuwe terminal op Schiphol bouwt BAM Infra momenteel aan de aanleg van nieuwe toegangswegen in het vrij toegankelijke gebied (de zgn. ‘landzijde’ van Schiphol). BAM Infra draait voor het bouwen van wegen en het verleggen van kabels en leidingen haar hand niet om, maar bouwen in dit gebied kent een extra dimensie. Veiligheid en continuïteit van het luchthavenproces zijn tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden van vitaal belang. Geen wonder dat hoog is ingezet op omgevingsmanagement. Er spelen de nodige veiligheidsissues op nationaal- en internationaal niveau, Schiphol kent een hoog serviceniveau, reizigers die al dan niet door reisstress onvoorspelbaar kunnen reageren, een druk bezocht knooppunt voor openbaar en taxivervoer, weinig ruimte voor omleidingsroutes … om maar eens wat te noemen. In deze hectiek worden wegen verlegd en wordt het grootste verleggingsproject van kabels en leidingen ooit op Schiphol uitgevoerd. In totaal gaat het om het verleggen van 200 verschillende kabels en het aanleggen van 40 kilometer nieuwe leidingen en 80 kilometer nieuwe kabels.

We nemen je graag mee in onze leermomenten, maar leren ook graag van jouw ervaringen. Deze bijeenkomst is daarom een ‘must’ voor iedere omgevingsmanager, die zijn/haar kennis wil vergroten op het gebied van:

  • Werken in een zeer dynamische, internationale omgeving met een diversiteit aan stakeholders en vliegverkeer dat altijd voorrang heeft boven andere activiteiten;
  • Werken in een complex krachtenveld, waarin geen verstoring van primaire processen en activiteiten is toegestaan;
  • Werken met stringente veiligheidseisen;
  • Werken op een ‘postzegel’. Er is relatief weinig werkruimte en beschikbare werkruimte staat voortdurend onder druk door de enorme hoeveelheid stakeholders;
  • Werken in de spotlight: media aandacht en social media volgen de ontwikkelingen rond en op Schiphol op de voet

Programma

14.00 uur – Inloop met koffie en thee
14.30 uur – Welkom door Hetty Messchaert (Omgevingsmanager BAM) en Annette Reumer (ESSH Manager)
14.45 uur – Toelichting project Schiphol Landside Infrastructure
15.30 uur – Discussie met BAM over toegevoegde waarde omgevingsmanagement en veiligheid op Schiphol
15.45 uur – Bus richting site Schiphol
16.00 uur – Rondleiding project Schiphol Landside
17.00 uur – Borrel
17.45 uur – Bus richting Hub
17.45 uur – Einde

Adres Schiphol Main Hub

Inrit Hub op rijbaan N196 vanaf Hoofddorp richting Aalsmeer (ter hoogte van Kruisweg 397). Komende vanuit Hoofddorp. Onder de A4 doorrijden op de meest rechter rijstrook. Rechter rijstrook wordt (bouw)uitvoeger. Volg geel bord Hub. Melden bij poort van de Hub dat je komt voor bijeenkomst POM. Rechtdoor tot einde weg en dan na de parking, gele vlak, links af. Eerste weer links en dan parkeren op het paarse vlak. Groene vlakje 1 is de blauwe BAM keet.

Praktische informatie

Heb je interesse, meld je dan aan via info@platformomgevingsmanagement.nl o.v.v. Schiphol Landside Infrastructure.
Niet-leden POM kunnen zich ook aanmelden en betalen 30 euro (excl. BTW). De factuur dient vooraf te zijn betaald, anders kun je helaas niet deelnemen.

Verplichte PBM’s

Iedere bezoeker is verplicht om PBM’s te dragen. Deze kunnen helaas niet door BAM verstrekt worden op de bouwplaats. Men dient deze zelf mee te nemen.

Verplicht zijn:

  • Hoge veiligheidsschoenen of –laarzen met enkelbescherming
  • Veiligheidsvest met hoge zichtbaarheid of veiligheidsjas (bij voorkeur oranje)
  • Veiligheidshelm
  • Veiligheidsbril
  • Veiligheidshandschoenen

De Hub is bereikbaar vanaf Schiphol Skyport (tegenover de verkeerstoren). Tekst op de matrix borden is Capital Programme. Bus naar de Hub duurt circa 20 minuten. Bustijden staan vermeld in bijgaande pdf file: bus

Organisatie van de dag

BAM Infra, Hetty Messchaert, Annette Reumer

Tijd

(Dinsdag) 14:00 - 17:45

Locatie

Schiphol Main Hub

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X