oktober, 2021

20okt14:5018:00POM en LEO op locatie Solarpark De Kwekerij (incl. avondeten)

Details

Solarpark De Kwekerij

20 oktober 2021

14.50-18.00 uur

Gemeentehuis Bronckhorst, Elderinkweg 2, 7255 KA Hengelo (Gelderland!)


Dat wordt weer LOL op 20 oktober!

Op woensdag 20 oktober hebben wij voor onze leden en voor de leden van LEO een bezoek gepland aan Solarpark De Kwekerij in Hengelo (Gelderland).

Het belooft een bijzonder bezoek te worden, want de Achterhoek staat inmiddels internationaal op de zonnekaart. En dat niet alleen. Daar waar een zonnepark nogal eens ontsierend wordt genoemd, is dat hier absoluut niet het geval. De ca. 7000 zonnepanelen in Hengelo vormen samen een wereldwijd uniek solarpark met een diversiteit aan bloemen, planten en insecten. Het idee werd geopperd tijdens de Floriade in 2012, maar dan ben je er nog niet. Hoe is het park ontwikkeld en hoe kom je van idealistisch naar realistisch? Welke toegevoegde waarde heeft het park voor de omgeving? Wat kunnen we van dit mooie initiatief leren…? 

Voorafgaand aan het bezoek nemen Sandor Löwik van de Brabantse Milieufederatie en Erik Mol van de gemeente Bronckhorst ons mee in hun presentaties over Energietuinen en Solarparken.

LEO en POM organiseren (over het algemeen) jaarlijks een gezamenlijk locatiebezoek. Dit doen wij sinds een aantal jaren en dat is altijd LOL😉 De plekken voor het aantal deelnemers zijn dan ook verdeeld over de beide organisaties. Als jouw organisatie lid is van LEO en/of POM, dan heb je een uitnodiging ontvangen. Mocht dat niet het geval zijn en mocht je toch willen deelnemen mail dan naar info@platformleo.nl

Geen LOL maar toch geïnteresseerd? Onder deze link Folder_energietuinen_lr tref je een folder aan met meer informatie en de verhalen achter de (geplande) Energietuinen. Informatie over het Solarpark vind je op www.nlsolarparkdekwekerij.nl of op https://www.bronckhorst.nl/home/solarpark-de-kwekerij-in-hengelo_46821

 

Het programma en de locaties:

Vanaf ca. 14.50 uur:           inloop bij gemeentehuis Bronckhorst, Elderinkweg 2, 7255 KA Hengelo (Gelderland!)

15.00 – 15.30 uur:               korte presentaties over Energietuinen en het Solarpark door Sandor Löwik van de Brabantse Milieufederatie en Erik Mol van de gemeente Bronckhorst

15.30 – 15.45 uur:              met eigen vervoer naar Solarpark De Kwekerij. Voor navigatie voer in: De Heurne of Stekweg, Hengelo (Gelderland), afstand ca. 2 km.

15.45 – 16.45 uur:              rondleiding Solarpark De Kwekerij

16:45 – 17.00 uur:              naar restaurant de Keuken van Hackfort, Baakseweg 6, 7251 RH Vorden, afstand ca. 5 km. Bij het restaurant is het betaald parkeren à Eur 1,20 per uur.

17.00 – 18.00 uur:              eten en afsluiting

Belangrijk!

Er is een beperkt aantal plekken. Inschrijving is op datum aanmelding per organisatie (POM en LEO). Mocht je alsnog besluiten niet te komen of verhinderd zijn, laat dat dan tijdig weten! We plaatsen mensen op een reservelijst dus dan kunnen we een ander blij maken met jouw plek. Daarnaast voorkomen we onnodige kosten.

Je kunt je hier aanmelden.

 

Tijd

(Woensdag) 14:50 - 18:00

Locatie

gemeentehuis Bronckhorst

Elderinkweg 2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X