mei, 2019

24mei08:3013:30POM op locatie Verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland (VCNON)

Details

Oost-West en Noord-Zuid verkeersslagaders (A12-A50) volledig op slot: aan de slag met verkeersmanagement en bezoek aan Verkeerscentrale Noord- en Oost- Nederland (VCNON).

vrijdag 24 mei 2019
8.30 – 13.30  uur

Verkeerscentrale Noord- en Oost Nederland (VCNON)
Van Nieuwenhuijzenweg 4, 6874 NE 6, Wolfheze
 

Inhoud
Verkeersmanagement bij groot variabel onderhoud van rijkswegen is een complex samenspel van alle betrokken stakeholders. Wegbeheerders van RWS, provincie en meerdere gemeenten, hulpdiensten, Verkeerscentrale, communicatiedeskundigen, verkeerskundigen, aannemer en leverancier verkeersmaatregelen werken samen aan het voorkomen van verkeershinder. En dat nog los van de belangen in de omgeving. Via deze workshop laten we je zelf ervaren wat die belangen zijn en hoe de partijen samen kunnen werken.

Op de VCNON gaan we aan de hand van het project ZAMEN-Zuid-A12 laten zien dat het kan: best for project samenwerken. Projectbelang voorop met als resultaat acceptabele hinderbeleving en een beheersbaar verkeersbeeld. Je gaat samen met anderen zelf een pakket maatregelen samenstellen. Enkele van de in 2018 betrokken stakeholders zijn persoonlijk aanwezig om met jou de inhoud in te gaan.Ook laten we zien wat er tijdens het project is uitgevoerd en wat onze lessons learned zijn. Wie weet brengt het jou of ons vernieuwende invalshoeken voor een volgend project.

Programma

 • 8.30u Ontvangst met koffie en thee
 • 9.00u Aanvang programma
  • Presentatie project en uitleg workshop
  • Intermezzo: presentatie over VCNON
  • Zelf aan de slag: wat is er nodig voor acceptabele verkeershinder en beheersbaar verkeersbeeld
  • Rondleiding bedieningsruimte Verkeerscentrale
  • Lunch en plenaire bespreking resultaten uit de workshop
  • Project ZAMEN-Zuid-A12: maatregelen en lessons learned
 • 13.30u afsluiting

Praktische informatie
Heb je interesse, meld je dan aan via info@platformomgevingsmanagement.nl o.v.v. Workshop Verkeersmanagement.
Niet-leden POM kunnen zich ook aanmelden en betalen 30 euro (excl. BTW). De factuur dient vooraf te zijn betaald, anders kun je niet deelnemen.

Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen, dus meld je tijdig aan. Vanwege de veiligheidsvoorschriften van de Verkeerscentrale dient u echt aangemeld te zijn om binnen te komen. Ook is een geldig legitimatiebewijs noodzakelijk.
Voor lunch wordt gezorgd (graag evt. allergieën doorgeven).

Het is niet mogelijk te parkeren bij de Verkeerscentrale zelf. Je kunt wel parkeren op het grote parkeerterrein achter het RWS Districtsgebouw iets verderop links (achter Van Nieuwenhuijzenweg 8).
OV-reizigers maken het beste gebruik van station Wolfheze of van de bus vanaf Arnhem Centraal. Het vraagt dan nog respectievelijk ca 25min / 15min lopen. Wij komen je graag bij het Station Wolfheze of de bushalte halen als je ons dat tijdig laat weten.

Organisatie van de dag
Rijkswaterstaat, district Oost-Nederland en VCNON, in samenwerking met gemeente Arnhem, Veiligheidsregio Gelderland Midden en Ballast Nedam.

 

 

Tijd

(Vrijdag) 08:30 - 13:30

Locatie

Van Nieuwenhuijzenweg 4, 6874 NE 6, Wolfheze 

Organisator

Verkeerscentrale Noord- en Oost Nederland (VCNON)

One Comment
 1. Interessant om meer te leren over verkeersmanagement!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X