juni, 2018

01jun13:0017:00POM op locatie: Waterveiligheid, natuur en recreatie- uitvoering project Afferdense en Deestse waarden

Details

Een van de Kaderrichtlijn Water en Nadere Uitwerking Rivierengebied (NURG) projecten langs de Waal is het project de Afferdense en Deestse waarden. Hier wordt een meestromende nevengeul gemaakt en het gebied ingericht. Waterveiligheid, natuur en recreatie in één. Het project zorgt voor een daling van de waterstand op de Waal, maakt het gebied geschikt voor vissen in het kader van de Kaderrichtlijn water en heeft als gevolg dat de omgeving extra kan genieten van dit mooie gebied.

Programma
Tijdens de middag nemen we de deelnemers mee naar ons project en laten we je zien wat komt kijken bij het maken van een nat project. We bezoeken de zandsorteer installatie en maken een wandeling door het gebied. Hoor meer over het vergunningen traject, nieuwe natuur tijdens de uitvoering en samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Boskalis. Met een netwerkborrel sluiten we de middag om circa 17:30 uur af.

12:45 – 13:00 Inloop bij bouwkeet project
13:00- 13:15 Welkom door Rijkswaterstaat
13:15 – 14:00 Presentatie Afferdense en Deestse waarden door Rijkswaterstaat en Boskalis
14:00 – 16:30 Bezoek gebied, zandzuiger en de werkzaamheden
16:30 – 17:30 Netwerkborrel

Praktische informatie
Heb je interesse, meld je dan aan via info@platformomgevingsmanagement.nl o.v.v. Waterveiligheid Afferdense en Deestse waarden.
Niet-leden POM kunnen zich ook aanmelden en betalen 30 euro (excl. BTW).
De factuur dient vooraf te zijn betaald, anders kun je helaas niet deelnemen.

Adres
Boskalis
Kerkeland 9
Druten (GLD)

Routebeschrijving: Als je met OV komt, check www.ov9292.nl voor exacte informatie. Vanaf station Nijmegen of station Tiel vertrekken er bussen naar Druten. Als je met de auto komt, er is voldoende parkeergelegenheid.

Organisatie van de dag
Karen Oostinga (Omgevingsmanager Rijkswaterstaat)
Ben Peeters (Boskalis)

Meer informatie over het project: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/herinrichten-afferdense-en-deestse-waarden/index.aspx

 

Tijd

(Vrijdag) 13:00 - 17:00

Locatie

Boskalis,

Kerkeland 9 in Druten (GLD)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X