april, 2019

02apr14:0017:00POM Themabijeenkomst good practices internationale projecten

Details

dinsdag 2 april 2019
14.00 – 17.00  uur
AT Osborne JF Kennedylaan 100 Baarn

Inhoud
Hoe gaan grote infrastructurele projecten in Europa om met hun omgevingspartijen? Kun je je omgeving wel ‘managen’? Hoe geven projectteams omgevingsmanagement en samenwerking vorm en kunnen wij daar iets van leren?
Deze vragen staan centraal tijdens deze internationale themabijeenkomst.

 

Het Europese kennisnetwerk NETLIPSE is het enige publieke platform waarin opdrachtgevers en project managers van grote infrastructuur projecten en programma’s ervaringen met elkaar delen. Ooit gestart als Europees onderzoeksproject en nu een kennisplatform. Leden van het netwerk nemen deel aan wetenschappelijke onderzoeken o.a. op het gebied van omgevingsmanagement, organiseren kennis- en netwerkbijeenkomsten en voeren evaluaties op elkaars projecten uit (IPAT®). Deze evaluaties leveren een schat aan kennis op over de wijze waarop in Europa projecten worden uitgevoerd en welke uitdagingen er zijn.

IPAT: Infrastructure Project Assessment Tool
Een tool ontwikkeld door NETLIPSE waarmee op een uniforme wijze infrastructurele projecten kunnen worden geëvalueerd, gemonitord en verbeterd.

Tijdens een interactieve presentatie neemt Pau Lian Staal-Ong (Network Director NETLIPSE) ons mee langs een aantal Europese megaprojecten. Dat levert niet alleen mooie verhalen op over verschillende omgevingsmanagement aanpakken en instrumenten, maar ook kennis en inzicht die bruikbaar zijn voor ons dagelijks werk.
Daarnaast gaan we aan de slag met de tool die gebruikt wordt om de projecten te evalueren. Hoe beoordeel je “stakeholder participation and communication”? Welke onderwerpen zijn van belang?

En tenslotte bekijken we wat deze tool kan betekenen in onze eigen praktijk. Welke inzichten levert het op voor je eigen project?

NETLIPSE is een Europees netwerk dat kennisdeling en -ontwikkeling over het managen en organiseren van grote infrastructurele projecten in Europa nastreeft.

Deelnemers aan het netwerk vanuit Nederland zijn onder andere Rijkswaterstaat, ProRail, Schiphol en de TU Delft. AT Osborne is als een van de iniatiefnemers vanaf de start in 2005 in verschillende rollen betrokken bij het netwerk, en voert sinds 2010 het management van het netwerk. Voor meer informatie, zie: www.netlipse.eu

Programma
14.00 – 14.15 Inloop
14.15 – 14.30 Opening, Nienke Mulder
14.30 – 16.00 Interactieve Presentatie, Pau Lian Staal-Ong
16.00 – 17.00 Netwerkborrel

Praktische informatie

Heb je interesse, meld je dan aan via info@platformomgevingsmanagement.nl o.v.v. internationale projecten.
Niet-leden POM kunnen zich ook aanmelden en betalen 30 euro (excl. BTW). De factuur dient vooraf te zijn betaald, anders kun je helaas niet deelnemen.

Adres: JF Kennedylaan 100 in Baarn.
De locatie is per auto goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Vanaf het station in Baarn is het ongeveer 10 minuten met een OV-fiets.

Organisatie van de dag
AT Osborne Pau Lian Staal-Ong en Nienke Mulder

Tijd

(Dinsdag) 14:00 - 17:00

Locatie

AT Osborne

JF Kennedylaan 100 Baarn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X