november, 2019

11nov14:0017:00POM themabijeenkomst Bereiken van de middengroep in complexe dossiers bij Directie Participatie

Details

datum:

maandag 11 november

tijd:

14.00-17.00 uur

locatie:

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW)

Zaal X.405

Rijnstraat 8

2515 XP Den Haag

 

Inhoud

Luchtvaart en aardgasvrije wijken zijn complexe dossiers met voor- en tegenstanders die zich stevig uiten in de (sociale) media. Kim Putters (directeur SCP) noemt de toenemende polarisatie een van de grootste zorgen van Nederlanders.  Uit SCP onderzoek blijkt dat burgers zich steeds vaker gedwongen voelen om keuzes te maken, terwijl het voor veel mensen geen kwestie is van voor of tegen maar zij sterk hechten aan een dialoog om in het redelijke midden uit te komen. De ervaring leert daarnaast dat het lastig is om mensen met een gemiddelde tot lage interesse in het onderwerp te bereiken.

Voor zowel luchtvaart als aardgasvrije wijken probeert IenW deze zogenaamde middengroep te bereiken, bijvoorbeeld de vakantieganger of de bewoners van een tussenwoning in een willekeurig dorp in Nederland. Wij vertellen onze ervaringen en geven daarbij aan hoe we het polarisatiemodel van Bart Brandsma gebruiken.

Daarna gaan we graag in gesprek met de deelnemers om hun ervaringen te horen, waarbij het ook kan gaan om het delen van ervaringen uit meer kleinschalige projecten. Samen verkennen we de mogelijkheden om de middengroep beter te bereiken.

We sluiten de bijeenkomst af met een borrel.

Programma

14.00 uur inloop

14.30 uur welkom en korte inleiding door Erik Pool, directeur Participatie (ministerie IenW)

14.45 uur Ervaringen uit luchtvaart en aardgasvrije wijken (Suzanne Plugge en Felix Wolf)

15.30 uur Korte pauze

15.40 uur In kleine groepjes ervaringen uitwisselen en lijst van best practices maken

16.30 uur Plenaire terugkoppeling

16.50 uur Afsluiting

17.00 uur Borrel (tot 18.00 uur)

informatie over OV en parkeren

Het ministerie van IenW is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer (ligt naast station Den Haag CS). In de omgeving zijn diverse parkeergarages, bijvoorbeeld Q-park Rijnstraat. Kosten voor het parkeren zijn voor eigen rekening; er zijn geen uitrijkaarten beschikbaar.

Bezoekers dienen zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Organisatie van de dag

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de directie Participatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Aanmelden

Binnenkort wordt er een uitnodiging verstuurd van deze bijeenkomst via een nieuw aanmeldsysteem die POM in gebruik neemt. Na het versturen van de uitnodiging kan je je aanmelden. Heb je hier vragen over of ontvang je geen uitnodigingen van POM stuur dan een mailtje naar info@platformomgevingsmanagement.nl


Online registreren voor het event.

Tijd

(Maandag) 14:00 - 17:00

Locatie

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Rijnstraat 8

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X