9 november 2018

Intervisie bij POM: een veelkleurigheid aan casus en dillema’s

Intervisie vanuit het platform Omgevingsmanagement. Met andere omgevingsmanagers het reflecteren op dillema’s en ervaringen aan de hand van concrete casus. Ontzettend leerzaam en uitdagend, maar uiteraard ook spannend.

De eerste keer kwamen we bij elkaar als onbekenden. Zeven personen vanuit totaal verschillende organisaties: Overheid, bedrijfsleven en ZZP’ers. In zes bijeenkomsten hebben we elkaar echter in een sneltreinvaart leren kennen. Door het inbrengen van persoonlijke casus krijg je een inkijkje in iemand zijn werkomgeving, maar ook in het persoonlijk handelen.

De casus die voorbij kwamen varieerden van dillema’s bij de interne samenwerking tot het opzetten van een gebiedsvisie en de issues die daarbij komen kijken. De verschillende achtergronden van de deelnemers werkte erg verhelderend. Een dilemma of situatie werd vaak vanuit verschillende invalshoeken bekeken.

De laatste bijeenkomst is inmiddels geweest. We kunnen allemaal zeggen dat we verder gaan als betere omgevingsmanagers door stil te hebben gestaan bij ons persoonlijk handelen.
En niet onbelangrijk: we hebben er gezellige contacten aan overgehouden!

Noraly Wieldraaijer, Rijkswaterstaat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X