3 september 2014

Korte impressie van POM op locatie bij de Sluiskiltunnel

Georganiseerd door Daniël Eggermont in samenwerking met aannemerscombinatie BAM TBI.

Het is een flink eind rijden maar met mooi weer is het geen straf om naar Terneuzen te gaan wanneer het vooruitzicht is dat je die middag door de Sluiskiltunnel mag lopen. En de verwachting wordt volledig waargemaakt. Met een opkomst van bijna 20 mensen is er een hartelijke ontvangst met een heerlijke lunch geregeld in het Infocentrum. Een fris en zeer verzorgd centrum met een hartelijke gastvrouw die ervoor zorgt dat we niets te kort komen.

Daniël vertelt enthousiast het verhaal van de tunnel, verluchtigt het met anekdotes en wederwaardigheden. Belangrijke highlights zijn niet alleen dat de tunnel eerder klaar is dan gepland en binnen budget. Belangwekkend is ook de discussie rond de scope: er dreigden steeds nieuwe elementen bij te komen waardoor de opdracht risico’s liep. Vooral interessant is het belang dat aan veiligheid is gehecht: na de gunning kreeg de aannemer een zeer aantrekkelijke incentive wanneer smart gemaakte veiligheidsafspraken gehaald worden. En binnen het kader van die afspraken kregen wij allen een veiligheidsinstructie alvorens wij naar buiten en in de tunnel mochten.

Een mooie wandeling in de Zeeuwse wind, ondersteund door relevante info zoals het concert dat afgelopen zondag plaatsvond in de tunnel. Terug in het informatiecentrum was het tijd voor een aangeklede (alcoholvrije) borrel en een levendige discussie over de relatie tussen opdrachtgever-opdrachtnemer (vertrouwen is het kernwoord) en de wil tot samenwerken. Het belang van veiligheid op een ingewikkelde bouwlocatie als de tunnel en de relatie met de omgeving (vooral omwonenden en de betrokken gemeentes). De aanwezigen werden er zeer geïnspireerd door en gaan zeker belangrijke leerpunten meenemen in hun volgende project(en).

Dank Daniël voor de gastvrije ontvangst en een leerzame middag.

,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X