8 juli 2019

Loek van der Lof, nieuw bestuurslid

Ik ben Loek van der Lof, woon in Utrecht, werk bij Rijkswaterstaat en ben heel erg blij dat ik POM mag meebesturen. Toen ik in 2010 mijn opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Hogeschool Utrecht afrondde, had ik niet kunnen vermoeden dat ik negen jaar later omgevingsmanager en bestuurder van het POM zou zijn. Toch is het achteraf bezien een logisch pad geweest. Tijdens mijn opleiding vond ik het samenbrengen van verschillende mensen met uiteenlopende kennis en kunde om zo projecten te realiseren het gaafst en dat is ook wat ik leuk vind aan omgevingsmanagement. Niet de omgeving managen, maar zorgen dat het project de kennis en kunde uit de omgeving gebruikt om de fysieke en sociale omgeving zoveel mogelijk te verbeteren en zo min mogelijk te hinderen.

Ook heb ik tijdens mijn studie bestuurlijke ervaring opgedaan bij de studenten roeivereniging. Daarna heb ik ruim 8 jaar werkervaring bij Gasunie gewerkt. Eerst veelal in het conditioneren, het vergunningmanagement en meelezen met de onderliggende onderzoeken en vervolgens ook meer stakeholderengagement volgens de SOM-methode. Sinds begin 2019 mag ik bij Rijkswaterstaat bijdragen aan de realisatie van de Afsluitdijk en bij het onderhouden van het wegareaal in Midden-Nederland. Een grote organisatie met een divers takenpakket, waar omgevingsmanagement goed is geborgd, kortom een feest om in te mogen werken.

Plaats nemen in het bestuur van dit Platform Omgevingsmanagement zie ik als een eer en een kans om de verdere ontwikkeling van ons prachtige vakgebied mee vorm te geven. Binnen het bestuur zal ik mij samen met de activiteitencommissie richten op onder andere het verder ontwikkelen van de POM’s op locatie en de Summerschools. Daarom bij deze meteen de oproep om je vooral in te schrijven op een van de komende POM’s op locatie (bijvoorbeeld Ring Groningen op 29 augustus en Schiphol 24 september a.s.), dit is de kans om een uniek inkijkje te krijgen in grote en complexe bouwprojecten en hun plaats in en omgang met de omgeving.

Loek van der Lof, Rijkswaterstaat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X