14 december 2018

Lunchlezing Stakeholdermanagement

Op donderdag 6 december gaf Lawk Raoof een presentatie over zijn afstudeerscriptie. Het onderwerp betrof het beter/structureel stakeholderanalyse toepassen bij grote infrastructurele projecten.

De opkomst en interesse voor deze lunchlezing was groot. Een kleine 30 man had de weg naar het kantoor van TASK in Utrecht weten te vinden. Na gezamenlijk genoten te hebben van de belegde broodjes en salade maakte het gezelschap zich op voor de presentatie van Lawk.

Het onderwerp, opmakend uit de reacties uit de zaal, leefde erg binnen de verschillende organisaties. Er was een hoop interactie tussen Lawk en de groep maar ook op vragen vanuit de groep werd onderling gediscussieerd.

Discussies zoals: “Wat levert goed omgevingsmanagement financieel voor een projectteam op?” en “Wie is verantwoordelijk voor stakeholdermanagement in projectteams?”. Omgevingsmanagement blijkt en bleek ook uit het onderzoek van Lawk nog vaak een onderschat vakgebied bij infra-projecten.

Lawk kan het dan ook niet genoeg benadrukken: denk op voorhand goed na over je stakeholdermanagementplan en vooral hoe je het wilt gaan implementeren. Dat kan al veel problemen later oplossen. En bedenk vooral dat stakeholders zelf óók veranderen gedurende een project van interesses, belangen en kracht.

Na de presentatie en de inhoudelijke discussies was er na afloop nog ruimte om de gesprekken voort te zetten waarna de groep weer uit elkaar ging. Al met al een geslaagde lunchlezing. Op naar de volgende!

Lawk Raoof

Dennis de Kok, TASK

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X