14 december 2020

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat niet door, maar….. Je houdt deze bijeenkomst tegoed!

Traditiegetrouw organiseert POM ieder jaar in januari een Nieuwjaarsbijeenkomst. We toosten op het nieuwe jaar en praten tijdens een hapje en drankje bij over het vak en delen onze ervaringen.
Dit jaar is geen jaar als alle andere en POM vatte het idee op om toch binnen de richtlijnen van de regering ‘corona-proof’ een Nieuwjaarsbijeenkomst rond het thema Burgerparticipatie te organiseren. Hoewel de bijeenkomst in de buitenlucht plaats zou vinden, laten de maatregelen om Covid-19 te bestrijden het momenteel niet toe om de bijeenkomst door te laten gaan.
Maar je houdt ‘m tegoed!

Wat houd je tegoed?
Omdat burgerparticipatie een centrale plaats inneemt in de nieuwe Omgevingswet organiseren we deze bijeenkomst zodra het kan. Het centrale thema: burgerparticipatie in de praktijk.

Participatie is een belangrijke pijler onder de Omgevingswet. Het uitgangspunt is dat ideeën en wensen van inwoners en ondernemers ten grondslag liggen aan nieuwe plannen en ontwikkelingen in de omgeving. Als omgevingsmanager kun je daarom niet vroeg genoeg beginnen met een oriëntatie op deze materie.
Maar: hoe krijgt burgerparticipatie vorm, wat zijn de kansen en wat zijn de valkuilen?
We nemen je graag mee in een succesvol project, waarin burgers en overheid intensief hebben samengewerkt.

In samenwerking met o.a. gidsen van het Gilde en de Vrienden van het Singelpark in Leiden laten we je kennis laten maken met één van de eerste initiatieven op het gebied van burgerparticipatie: de Singelparkbruggen in Leiden. Het project is succesvol afgerond en hoewel de weg ernaar toe niet eenvoudig was, vormen de Singelparkbruggen inmiddels de verbinding tussen de parken langs de singels in Leiden. Zo kwam mede dankzij de burgers het langste park in Nederland tot stand: een mooi resultaat en de moeite van het bezoeken waard.
We brengen je in contact met burgers die hebben meegewerkt om dit project tot een succes te maken. Wat waren hun drijfveren, waar is men tegenaan gelopen, welke tips hebben zij?

Zodra de corona-maatregelen het toelaten nodigen we je uit om kennis te maken met burgerparticipatie in Leiden en het Singelpark in het bijzonder. Tijdens een schitterende wandeling door het park laten we de je bruggen zien en vertellen over de totstandkoming ervan. We maken kennis met direct betrokkenen, die hun ervaringen met ons willen delen.
We vatten de leerpunten op een terras langs de route samen en sluiten de bijeenkomst af met een hapje en drankje.

Houd de website in de gaten voor de nieuwe datum en meld je tegen die tijd aan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X