2 december 2017

POM op locatie: Terschelling

Harlingen, dinsdag 13-9-2017 8.15 uur. Een bijzondere dag. Vandaag geen keukentafelgesprekken, Leansessies of overleggen met stakeholders. Nee, vandaag verzamelen 15 enthousiaste omgevingsliefhebbers zich in Harlingen voor een projectbezoek op Terschelling.

Frans Maas en Jan Roelof Witting, beiden werkzaam bij Rijkswaterstaat, nemen ons mee in de wijze waarop zij samen met alle belanghebbenden, met name de omgang met het gevoel van onveiligheid bij de Terschellingers maar ook in de samenwerking met de gemeente en de grondeigenaar Staatsbosbeheer, op dit moment uitvoering geven aan de verruiming van de primaire waterkering langs de Noordzee.

Na een korte prestentatie in de Tonnenloods over het project, hun aanpak, het principe van de brede kering en de kicks en tricks op het gebied van omgevingsmanagement is het tijd om op de fiets te stappen en het resultaat en het principe van de brede kering en het dynamisch kustbeheer te aanschouwen. Een goed moment om, niet alleen tijdens de lunch of de bootreis, ook met alle deelnemers kennis te delen en elkaar beter te leren kennen.
Ja, een bijzondere en vooral geslaagde dag. Ik kijk dan ook uit naar de volgende POM op locatie.

Stefan Muis, Aveco de Bondt

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X