22 mei 2022

POM organiseert in het najaar een uitwisselingsweek

Werk jij als omgevingsmanager bij een publieke opdrachtgever? En heb je altijd al eens willen weten hoe het nu echt is aan ‘de andere kant van de tafel’ als omgevingsmanager bij een aannemer? Of werk je als omgevingsmanager bij een aannemer en wil je een keertje meelopen met een omgevingsmanager aan opdrachtgeverszijde

Let dan nu op! Dit jaar heb jij de kans om een week van rol te wisselen!

Op de LOMD in het najaar van 2021 is het idee ontstaan om een jaarlijks terugkerende uitwisselingsweek te organiseren. Een uitwisseling van omgevingsmanagers die aan opdrachtgeverszijde werkzaam zijn versus omgevingsmanagers aan opdrachtnemerszijde. Deze uitwisseling verrijkt enorm je inzichten in het vak en rol van omgevingsmanager en draagt bij aan de o zo belangrijke samenwerking tussen markt en overheid in onze mooie bouw- en infrasector!

Opzet invulling uitwisselingsweek

Drie dagdelen verspreid over de week meelopen met de omgevingsmanager van één project aan opdrachtgevers- of opdrachtnemerszijde. De tijdsbesteding komt daarmee op 1,5 dag. De week vindt plaats in de week van 19 tot en met 23 september.

Deelnemende partijen zullen samen met POM die week extra aandacht op het vak van omgevingsmanager vestigen in communicatie en PR. Kortom, het wordt de week van de omgevingsmanager!

De bevindingen en inzichten worden later in het jaar samengebracht op de LOMD in oktober, zodat ook niet deelnemers kunnen leren van deze meeloopweek. 

Oproep: projecten gezocht!

Ben je POM deelnemer of partner en wil jij deelnemen aan deze unieke uitwisselingsweek? Meld je dan voor 8 juni aan met je project of meerdere projecten vanuit jouw organisatie via info@platformomgevingsmanagement.nl.

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over de opzet van de uitwisselingsweek voordat jij of jouw organisatie definitief kan bepalen of je hieraan mee wilt doen. Bijvoorbeeld wat een geschikt project is, hoe het zit met belangenafscherming, gevoelige informatie of andere praktische zaken. Deze vragen kun je stellen aan het initiërend comité of sturen naar dit mailadres.

Voorwaarden om deel te nemen aan deze uitwisselingsweek is dat je zelf een meeloopproject vanuit jouw organisatie aandraagt. Zo zorgen we er samen voor dat het aantal meeloopprojecten en meeloopkandidaten in balans zijn.

De eerste organisaties hebben al meeloopprojecten toegezegd. Dit zijn de Gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, Dura Vermeer en BAM. Denk daarbij aan projecten als de Oranje Loper, Uithoornlijn, Piet Heintunnel, Bouwteam Julianaweg, A12 IJsselbruggen, HOV ‘t Gooi, Sluis Terneuzen, Maintenance Schiphol, Bluswatervoorziening Waalhaven, AWTL Zwanenburg, A67 Geldrop en A73 Venlo.

Voor de matching van vraag en aanbod wordt een ‘matchings-commissie’ ingericht. Iedere kandidaat zal kort moeten aangeven wat je uit de week wilt halen, wat je leerdoel is en bij wat voor type project/organisatie je het liefst een kijkje in de keuken zou willen nemen. Hiervoor volgt een intakeformulier.

Meer informatie over inschrijving als meeloopkandidaat en matching van kandidaten aan juiste projecten volgt in de POM-nieuwsbrief van juni.

Het initiërend comité: Monica Melis (Dura Vermeer), Marije Mooij (gemeente Amsterdam), Patrick Kemperman (BAM), Jeroen Maas (Rijkswaterstaat) en Vincent Krocké (POM)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X