19 april 2017

POM Special SAA: verslag door een deelnemer

Op 7 april jl vond een POM Special plaats bij SAA. Het programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) is het grootste wegenprogramma van Rijkswaterstaat de komende 10 jaar.

Ruim 65 km snelweg vervangen in de Randstad is een hele klus! Zo werden wij afgelopen week meegenomen in deze complexe wereld van SAA door Peter Hollaar, een gepassioneerde ex-omgevingsmanager van SAA. Na een ochtend vol interessante workshops begon de grote bustour langs de vele kunstwerken die het project kent. De creativiteit van het SAA team, om de omgeving te ontlasten tijdens de uitvoering, kende dan ook geen grenzen: Een brug die op 300 wieltjes over de A1 in 1x wordt geplaatst; de Gaaspendammerweg met zijn grote bouwkuip en impactvolle werkzaamheden, waarbij alle verkeer doorgang kan vinden. Ik denk dat wij allen op het gebied van omgevingsmanagement allemaal veel kunnen leren! Bedankt voor de leuke dag!
Sarah Diesveld

Tijdens deze bijeenkomst werd op een interactieve manier worden toegelicht hoe binnen het project SAA wordt omgegaan met de thema’s: geluidshinder, politieke en bestuurlijke sensitiviteit, omgaan met verkeershinder en planning & uitvoering. Daarbij hadden we de keuze uit 5 workshops;
• geluidhinder bij realisatie aanlegprojecten
• politieke en bestuurlijke sensitiviteit bij het opstarten van een aanlegproject
• omgaan met verkeershinder
• planning uitvoering versus werkelijkheid.
• ombouw tot duurzame autosnelweg
Na de lunch was er per bus een rondleiding langs de SAA. De middag werd afgesloten met een uitreiking van getuigschriften en een borrel.

    

X