2 juli 2018

Puike pitches van paper genomineerden

Voor de Call for Papers hadden we bij de 8e LOMD een nieuw en bijzonder onderdeel: pitches van de vier door de jury genomineerde papers met direct daarna scherpe vragen van Dolf Jansen. Achtereenvolgens betraden Monica Melis en Bas Groendijk met ‘Omgevingsmanagement bij waterschappen, een doorkijk in een veranderende rol’, Lukas Meursing met ‘Geen project zonder architect’, Myrthe Leijstra met ‘Ontwikkeling van een klimaat adaptieve strategie voor de InnovA58 snelweg’ en als laatste Wytse Dassen met ‘Strategisch Omgevingsmanagement inzetten voor een klimaat adaptieve stad’, het podium. Zoals de titels al aangeven behoorden de laatste twee papers tot de categorie met een bijzonder onderwerp: Klimaatakkoord en energietransitie; de eerste twee papers waren de genomineerden van de categorie algemeen.
 
Luisteraars van ‘Spijkers met koppen’ weten in welk tempo Dolf de vragen op je af kan vuren. En hoewel het wat aan de vroege kant (!) was voor Dolf ging dat dit keer ook in een moordend tempo. Maar wat een strakke en flitsende pitches kregen we als deelnemers voorgeschoteld! Een prima voorbeeld voor de auteurs van papers voor 2019!

Dolf vroeg alle deelnemers hun stem uit te brengen voor beide categorieën. Voor de categorie algemeen werden 83 stemmen uitgebracht; voor bijzonder 77 stemmen. Op het eind van de dag maakte Petra van den Brand (samen met Patrick Kemperman de winnaars van vorig jaar) met muzikale omlijsting van Tim Akkerman de uitslag bekend. Lukas Meursing ontving de prijs voor algemeen met 47 stemmen; op Monica Melis en Bas Groendendijk waren 36 stemmen uitgebracht. Voor bijzonder werd Myrthe Leijstra met 40 stemmen in het zonnetje gezet; direct gevolgd door de 37 stemmen van de paper van Wytse van Dassen en Pim Nijssen met Martien Aartsen als meedenker/lezer.

Petra had namens de jury ook nog een verrassing. Het artikel ‘Doorparticiperen’ van Like van der Ham en Onno van Schaick kreeg een eervolle vermelding. Hun column leest als een wake-up-call: Omgevingsmanagement houdt niet op bij een vastgesteld plan of ontwerp, tijdens de uitvoering en ook na afronding is het zinvol om door te participeren.
 
Na deze puike pitches en papers rest mij slechts een belangrijke oproep: Omgevingsmanagers grijp je kans en maak volop gebruik van de mogelijkheid om je collega’s en vakgenoten met een prima pitch en paper te verrassen. Ons vak verdient ‘t!

Klik hier voor alle columns en artikelen.

Bert ter Avest,
Lid jury call for papers,
Lid voorbereidingscommissie LOMDag 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X