9 oktober 2014

RWS Zomerschool A9 Gaasperdammerweg

Donderdag 2 oktober werd de OM-zomerschool “Veiligheid Omleidingsroutes langzaam verkeer” bezocht door ongeveer 35 enthousiaste deelnemers.

Na de aftrap van het facultatieve voorprogramma om 11.00 uur door Frans Merkx gaf Tobias Woldendorp (adviesbureau DSP-groep) een interessante lezing, geïllustreerd met sprekende voorbeelden uit de praktijk over het sociaal veilig ontwerpen, inrichten  en beheren van de openbare ruimte. De inzichten en praktijkvoorbeelden zijn gebundeld in een handleiding VER: Veiligheid EffectRapportage. Een aanrader.

Na de lunch werd gestart met een presentatie over de A9 Gaasperdammerweg en wat er allemaal gebeurt. Wat wordt er voor de fietsers en de voetgangers geregeld? Lammert Postma gaf heldere uitleg en er werden veel vragen gesteld.

Daarna volgende een presentatie van Hillie Talens (CROW) over de CROW-richtlijnen en een blik van Saskia Kluit van de Fietsersbond.  Het was erg boeiend om dit project vanuit meerdere perspectieven te belichten. Ook werden de klachten van de 0800-lijn besproken en op welke wijze je een aantal van deze klachten kan oplossen. Eind van de dag werd er tijdens kleine intervisie groepjes ingegaan op een zelf ingebracht probleem. De probleemeigenaren werd in beide groepen een andere blik voorgeschoteld, waar ze erg blij mee waren; zo werd de kennis uit de groep goed benut.

Tijdens de fietstocht langs de A9 Gaasperdammerweg werd duidelijk welke omleidingsroutes er voor langzaam verkeer zijn aangelegd. De uitleg van Lammert Postma, Marcel Floor en Marcel Hoogsteder was erg interessant en verhelderend. Ook hier kwamen vanuit de groep bruikbare tips binnen. Tijdens de afsluitende borrel werd nog nagepraat over deze boeiende zomerschool.

, ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X