28 november 2018

Serious Escape Room, een bijzondere ervaring

Op 20 november zijn twaalf omgevingsmanagers met elkaar aan de slag gegaan om in één uur de casus voor gemeente Wammerveen op te lossen. Er is een crisis en je hebt weinig tijd. Je moet het wel met elkaar doen. In aanvang zijn er tal van inzichten. Maar kunnen de wat er werkelijk speelt ook doorgronden. Zijn we instaat om onder druk te analyseren en ook aandacht te besteden aan de relatie?

Door het oplossen van verschillende vragen krijg je als deelnemers steeds een stukje informatie die je bij de oplossing brengt. Geweldig hoe de co creatie school de ruimte voor deze casus had ingericht. Deelnemers gaan door verschillende fasen. Van verwarring naar verwondering en vervolgens naar perspectief. Samenwerking is nodig om vooruitgang te boeken, maar focus en inzet ook. We hebben hilarische momenten ervaren.

Een compliment voor de deelnemers die met slechts één minuut resttijd de casus wisten op te lossen. De reflectie op elkaar over wat er gebeurd in de samenwerking wanneer je onderdruk komt te staan was verhelderend. Hoe werkt dat bijvoorbeeld vanuit management drives. Voldoende gesprekstof daarna bij de borrel. De deelnemers hebben een leerzame middag genoten en zijn een indrukwekkende ervaring rijker. Mooi om te ervaren dat in een korte tijd tussen professionals vertrouwen en ruimte voor elkaar ontstaat.

André Opdam

Sr Omgevingsmanager Aveco de Bondt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X