17 november 2016

Start leerwerkprogramma OM Essentie

Verkennen, ontdekken, leren of simpelweg overleven?

Samen verkennen, ontdekken en leren van de mooiste en grootste gebied-infra-water-energie-projecten van Nederland. Met elkaar op een bijzondere manier een landschap aan kennis en ervaring betreden. Dát is het uitgangspunt van het leerwerkprogramma OM Essentie, een expeditie met de kick-off op 2 februari 2017 start vanaf een unieke locatie in Nederland.

‘OM Essentie vergroot je inzicht in de ontwikkeling van het vak van omgevingsmanagement, verbreedt je blik op de uitvoering van omgevingsmanagement en geeft je beter zicht op je eigen rol en positie.’

Ga mee op deze inspirerende reis en ontdek het veranderende OM-landschap.

Het programma in vogelvlucht

Meer en meer is omgevings-management een vak! Een vak dat zich snel ontwikkelt. Dit doet een beroep op de slagvaardigheid en wendbaarheid van de omgevingsmanager. Daarom start Platform Omgevingsmanagement (POM) in 2017 een Leerwerkprogramma OM Essentie voor ervaren omgevingsmanagers. Onderken je het toenemende belang van omgevingsmanagement binnen jouw project en wil je dit beter begrijpen en beter kunnen sturen, dan is dit het programma voor jou.

 • OM Essentie: een leerwerkprogramma van 12 maanden voor ervaren omgevingsmanagers.
 • Kick-off: 2 februari 2017
  Zes modules: 2 – 3 maart; 20 april; 15 juni; 31 augustus; 12 – 13 oktober; 1 december
 • OM Essentie is een blended programma: een mix van online leren, expeditie en fysieke ontmoetingen
 • 150 contacturen

Leren vanuit de praktijk

Het leerwerkprogramma is een mix van toekomstige opgaven en actuele vraagstukken uit de praktijk. Daarbij is je eigen praktijkervaring de bron voor ontmoeting en verdieping. Het programma draagt bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling, en aan de ontwikkeling van het vak van omgevingsmanagement door collectief en individueel onderzoek en opdrachten. Dit modulaire programma begint en eindigt dus met de praktijk van je eigen werkomgeving: jouw uitdagingen, projecten en prioriteiten.

Profiel

Om effectief deel te nemen aan het programma en hier optimaal rendement uit te halen, zijn de volgende voorwaarden van belang:

 • Je bent zelfstandige of in dienst van een overheidsorganisatie of marktpartij, en werkzaam als omgevingsmanager of verantwoordelijk voor omgevingsmanagement.
 • Je hebt vijf tot tien jaar relevante ervaring in projecten.
 • Je hebt ervaring met het (succesvol) aansturen van een omgevingsteam.
 • Je hebt basisseminars voor omgevingsmanagement al gevolgd, binnen je eigen organisatie of elders.
 • Je beschikt over voldoende tijd en betrokkenheid om te participeren gedurende de hele doorlooptijd van het leerprogramma.
 • Je hebt een open en reflectieve instelling en wilt leren van andere deelnemers.

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Daarbij wordt gekeken naar je vooropleiding, je projecten, je werkervaring, en de leervragen die je hebt.

Meer informatie en inschrijven

Kijk op www.platformomgevingsmanagement.nl/omessentie voor meer informatie. Je kunt daar ook de brochure downloaden en direct inschrijven.

Je kunt ook contact opnemen met:

Pim Verheijen, kerndocent

Pim.verheijen@tornakgroep.nl

M: +31 6 53 77 14 54

Steven van Luipen, programma coördinator

steven@sayknowmore.nl
M: +31 6 24 85 54 63

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *