23 juni 2022

Webinar: Digitale participatie door gemeente Delft

Afgelopen dinsdag (21 juni) gaven Noor Hogeweg, omgevingsmanager bij gemeente Delft, en Mark van der Kooi van de BouwApp de webinar digitale participatie door gemeente Delft. Het doel van de webinar was om te inspireren en uitleg te geven hoe Noor het in Delft heeft aangepakt. Noor vertelde tijdens de webinar waarom ze de wijk liet mee participeren en vooral ook hoe ze dit gedaan heeft. Daarna gaf ze aan wat volgens haar het succes van de aanpak was.

Onderdeel van het succes was onder andere de inzet van de BouwApp en dan met name de “slim melden module”. Met deze extra module in de BouwApp kan de omgeving heel laagdrempelig en gemakkelijk op de kaart een melding doen. Dit zorgde voor veel interactie met de omgeving en zo kon het plan verbeterd worden met de input uit de omgeving. Noor gaf aan wat de lessen zijn die ze geleerd heeft van dit participatietraject.

We kunnen er nog veel meer over vertellen, maar misschien is het net zo leuk om de webinar zelf te volgen. Klik dan op onderstaande link. Het verhaal duurt 30 minuten en daarna worden er nog 15 minuten vragen beantwoord.

https://concepteurs.webinargeek.com/watch/replay/1476900/27b044dce7f1e7bcc8782147185971f6/

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X