8 oktober 2021

Winnaar call for papers & pictures 2021

Dit jaar 2021 ontvingen we in totaal zes inzendingen voor de Call for Papers & Pictures. Dat is één inzending meer dan in 2020 en tien minder dan in 2019. Corona laat zich dus nog gelden. Dat gold zeker voor de oproep voor 2021. Die was in vergelijking met voorgaande jaren kort voor de LOMD. Zo beschouwd waren de zes inzendingen een welkome verrassing.

Wat verder opviel was dat er dit jaar geen pictures bij waren. Je kunt de inzendingen lezen op Papers & Pictures | Landelijke Omgevingsmanagementdag 2021 .

Tijdens de uitreiking van de juryprijs heeft jurylid Frits al aangegeven dat de winnaars, Jennie Tissingh & Steef van Baalen, er dit keer met kop en schouders boven uitstaken. Met de titel ‘Appel of Banaan’ werd een essentieel vraagstuk aangesneden.

Hoeveel keuzeruimte willen we of kunnen we geven aan deelnemers om te participeren? Is er alleen  een keuze tussen tussen een appel en banaan? Of laten we de deelnemers zelf uit fruit (en niet uit snoepgoed!) kiezen?

Met dat laatste geven we niet alleen de deelnemers meer keuzeruimte, maar kunnen zij ook veel meer hun eigen voorkeuren en belangen laten gelden. Dat leidt vervolgens tot meer betrokkenheid. Als jury vonden wij dit een inspirerende oproep aan ons omgevingsmanagers om te gaan voor meer keuzeruimte. Gewoon doen dus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X