POM themabijeenkomst: Energiegemeenschappen

17-10-2023
299 keer bekeken 0 reacties

Op 4 oktober is deze POM op Locatie in samenwerking met het Lerend platform Energie & Omgeving (LEO) dieper ingegaan op het fenomeen energiegemeenschappen.

Local4local, energy hubs, maar ook zorgcoöperaties en voedselbossen; energiegemeenschappen vragen om een ander organisatieprincipe dan we gewend zijn. Vraag en aanbod lokaal bij elkaar brengen, lokaal eigendom en nauwe betrokkenheid van alle stakeholders. Dat gaat verder dan het ontwikkelen van een wind- of zonproject met participatie van de omgeving. Hoe de opkomst van energiegemeenschappen doorwerkt in de rol- en taakopvatting van de leden van POM en LEO is een goed gesprek waard.

In deze bijeenkomst werd de opkomst van, en belangstelling voor, energiegemeenschappen in een bredere context geplaatst. Meerdere facetten die meespelen bij deze energiegemeenschappen zoals bestaansrecht en de rol van omgevingsmanager zijn aan  aan de orde gekomen.

Ruud Schuurs, programmamanager van Platform LEO, leidde het plenaire programma dat o.a. bestaat uit een reflectie, panelgesprek en rondleiding. Na de gezamenlijke maaltijd was er tijd voor verdiepende gesprekken in kleinere groepen.

Afbeeldingen

0  reacties

 

Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van de laatste vakontwikkelingen en activiteiten.
Aanmelden

Contact

Postbus 2801, 2601 CV Delft
KvK 62147978

info@platformomgevingsmanagement.nl

    

 

 

Cookie-instellingen