De LOMD 2023: de drukste en de best beoordeelde tot nu toe

09-11-2023
308 keer bekeken 0 reacties

Vrijdag 13 oktober 2023 vond de 12e editie van de jaarlijkse LOMD plaats in congrescentrum 1931 te Den Bosch. Nog niet eerder was het zo druk op de Landelijke Omgevingsmanagementdag, het grootste event op ons vakgebied in Nederland.

Centraal thema van deze dag was ‘onbevangen ontmoeten’. Een gevarieerd en inspirerend programma zorgde voor veel weerklank onder de deelnemers. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag die volledig aansluit bij onze ambitie: delen en ontwikkelen van kennis en vaardigheden en een ontmoetingsplaats zijn voor omgevingsmanagers. De deelnemers beoordeelden de dag met een totaalscore van 8,2 (vorig jaar 7,8)!

Vanaf zeven uur ‘s ochtends meldden zich al de eerste deelnemers en partners voor opbouw van stands op de beursvloer. Om 09:30 uur startten de vier Masterclasses na een welkomstwoord door één van onze POM bestuursleden. Deze Masterclasses zorgen voor verdieping in ons programma en ze werden goed bezocht. Daarna volgde het plenaire programma op onze mainstage in de allergrootste zaal van het congrescentrum 1931 met dit keer extra camera’s.

LOMD-commissie voorzitter Jaap Dekker heette stipt om 11:00 uur iedereen welkom en kondigde Tom van ’t Hek aan als dagvoorzitter. Co Verdaas (dijkgraaf Waterschap Rivierenland en hoogleraar gebiedsontwikkeling) en Genieke Hertogs (auteur van Don’t Push me en founding mother gedachtegoed Subconsicious Impact) waren onze keynote sprekers. Het was Genieke die in het gesprek tussen Tom en Co zorgde voor ‘ondertiteling’ vanuit haar boek. En dat werd heel goed ontvangen. Genieke scoorde maar liefst een 9,2!

Vervolgens werden drie genomineerde pitches van de publieksprijs op het grote scherm getoond en stemden de zaal op de winnaars: Maaike de Haas en Kim Maas. Met alle plezier en genoegen overhandigde onze dagvoorzitter Tom van ’t Hek de publieksprijs uit aan de winnaars. Ook de eerder al bekende winnaar van de juryprijs ‘Stad aan ’t Haringvliet en de Overkanters: een modern sprookje over Onbevangen Ontmoeten van Bobby Groenwoud en Mara Hoogveld’ mocht het podium betreden. Uit handen van de jury ontvingen zij de juryprijs.

Het middagprogramma bestond uit meer dan 45 workshops verdeeld over drie ronden. Hierbij was door de LOMD-commissie rekening gehouden met voldoende ruimte om te netwerken. De middag ging over in een afsluitende borrel met live muziek. Deelnemers die zich hadden aangemeld voor het diner bleven eten en bespraken de dag nog na.

Een dag lang inspiratie opdoen, kennisdelen en ontmoeten. Dat is de LOMD in een notendop. Prachtig om deze dag met zoveel bijzondere- en bijzonder gewaarde mensen bij elkaar te zijn.

Op donderdag 3 oktober 2024 is de LOMD weer terug in congrescentrum 1931. Nieuwsgierig naar het thema? In het voorjaar lanceren wij deze tijdens de kick-off waarbij wij ook alvast een aanzet geven voor de programmering. Ben je er ook weer bij?

Ook deze keer zijn er weer mooie beeld- en geluidsopnames gemaakt en als primeur een getekend verslag. Heb jij het gemist of wil je terugblikken op deze mooie dag?

Bekijk hier de aftermovie, het plenaire programma, de masterclass van Danae Bodewes en de interviews via Video's '23 | Landelijke Omgevingsmanagementdag 2023.

Bekijk hier alle foto’s via Foto's LOMD 2023 | Landelijke Omgevingsmanagementdag 2023

Afbeeldingen

0  reacties

 

Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van de laatste vakontwikkelingen en activiteiten.
Aanmelden

Contact

Postbus 2801, 2601 CV Delft
KvK 62147978

info@platformomgevingsmanagement.nl

    

 

 

Cookie-instellingen