Netwerkbijeenkomst vergunningenmanagers in Groningen

05-02-2024
118 keer bekeken 0 reacties

Op 1 februari 2024 was de 3e bijeenkomst van het netwerk van vergunningenmanagers. Dit keer waren we te gast op het project Aanpak Ring Zuid in Groningen, waar we de kennisbijeenkomst konden combineren met een projectbezoek.

Bij aankomst stond er een heerlijke lunch voor ons klaar en was er gelegenheid om alvast informeel even bij te praten met de aanwezigen.

Na de lunch verzorgde Andre Bakema een introductie over het project en de verschillende deelgebieden. Andre is als vergunningenmanager al sinds 2016 betrokken bij de uitvoering van het project, dat het laatste congestiepunt in de route Amsterdam-Hamburg oplost.
Hij vertelde over de samenwerking met de omgevingsmanager van het project en benadrukte het belang hiervan om samen op te trekken en zo mogelijke bezwaren in het vergunningenproces te voorkomen.

Natuurlijk zijn er in zo’n omvangrijk project (12,5 km nieuwe ringweg met wijkaansluitingen en snelwegknooppunten dwars door de stad) altijd dingen die anders lopen dan je verwacht en ook hierover vertelde Andre de nodige anekdotes. Heel leerzaam en ook een tikje vermakelijk!

Aansluitend zijn we de werkzaamheden ook van dichtbij gaan bekijken. Onder deskundige begeleiding zijn we langs het tracé gefietst en kregen we uitleg over de status van de werkzaamheden.

Eenmaal terug in het bezoekerscentrum was er tijd voor een hapje en een drankje en het uitwisselen van de eerste ervaringen (en frustraties) met de Omgevingswet en het nieuwe digitale loket. Heel leerzaam om te bespreken hoe je sommige hobbels het best kunt nemen.
We kijken terug op weer een heel geslaagde bijeenkomst en danken Andre en zijn collega’s voor de goed verzorgde en leerzame bijeenkomst.

Op 19 april staat de volgende bijeenkomst op het programma.
Meer informatie volgt, maar zet de datum vast in je agenda.

Afbeeldingen

0  reacties

 

Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van de laatste vakontwikkelingen en activiteiten.
Aanmelden

Contact

Postbus 2801, 2601 CV Delft
KvK 62147978

info@platformomgevingsmanagement.nl

    

 

 

Cookie-instellingen